19 Nisan 2012 Perşembe

Doğu Karadeniz Turu

Tatil denildiğinde akla ılk sebep deniz, kum, güneş geliyor da sebep 1 doğa,keşif tatili gelmiyor. Hem deniz tatiline seçenek olacak hem de dinlendirici, yeni yerler keşfedeceğiniz, yeşilin büyüsünde kaybolacağınız 1 tatil teklifim mevcut. Doğu Karadeniz’ ın şirin ıli Artvin ‘e yola çıkmaya ne dersiniz.

turumuza ılk olarak Artvin’den rafting heyecanıyla başlayalım. çoruh ırmağı azgın sularıyla size farklı 1 deneyim sunacaktır. Uzun asma köprülerden geçmekse diğer 1 heyecan. şavşat’ta bulunan Karagöl her mevsim eşsiz güzellikler sunuyor ınsana. Kışın büsbütün donması, güzde sarıdan kırmızıya her rengi barındırması, etrafında bulunan çam ağaçlarının suya yansıması. Bu anları yakalamak ıçin mutlaka fotoğraf makinenizi yanınıza almalısınız.

artvin ‘e gelmişken festivallere katılmamak olmaz. Burada horon eşliğinde boğa güreşlerini ızlemek eşsiz olabilir. Sonrasında dağın tepesine çıkıp yaylaları ziyaret edebilir ve tahta yayla konutlarında konaklayabilirsiniz. Yaylanın bol oksijenli havasından yanakları kıpkırmızı çocuklar derhal dikkatinizi çekecektir. Yaylaya çıkıp da bol tereyağlı kuymak ya da lorlu silor yememek olmaz.unutmayın hepsi organik. Bu arada nefis çağ döneri de unutmayalım
cehennem. deresi kanyonu da görülmesi gereken 1 sonraki durak. Mutlaka ıçine girip o atmosferi yakalamalısınız. Fakat unutmayın ayağınıza mutlaka spor pabuç giyin ve hiçbir şey gezinizi bölmesin. Sonrasında Adakaleye çıkıp kentin en eski yapısı olan Ardanuç kalesini de görmelisiniz. Bunun gibi 1 fazla kilise, cami ve kaleler şehri süslemekte.

artvin ıstediğiniz gibi dolu dolu tatilinizi geçirebileceğiniz şirin 1 yer. Memnun kalmış 1 şekilde tatilinizi sonlandıracağınızı teminat ediyorum. Hay de şark Karadeniz’in gizli cennetine

0 yorum:

Yorum Gönder